Contextul actual ne obligă să găsim mereu soluții ingenioase care să ne permită să fim în continuare alături de copiii din școlile cu care colaborăm în cadrul proiectului Arta în Joacă. Nu ne este ușor nici nouă, nici lor, dar nu ne dăm bătuţi cu una, cu două. Credem în continuare în importanţa educaţiei culturale în şcoli, generatoare de dezvoltare a unor competenţe-cheie, coeziune şi creativitate, credinţă care, pe tot parcursul derulării proiectului, ne-a fost întărită şi de feedback-ul primit. Am văzut bucuria şi implicarea copiilor, am avut parte de sprijinul profesorilor şi directorilor de şcoli, am văzut interesul din ce în ce mai mare pentru ceea ce facem şi, uneori, am fost nevoiţi să refuzăm invitaţii de a lucra cu anumite clase de elevi fiindcă, oricât ne-am dori să ne întâlnim cu cât mai mulţi, nu putem fi în mai multe locuri în acelaşi timp.

Ne-am gândit că merită să vă împărtăşim câteva dintre cuvintele frumoase pe care le-am primit de la partenerii noştri, pentru că bucuria e mai mare când e trăită împreună.

„Sunt foarte încântată şi onorată de colaborare. Elevii merg cu mare plăcere la activităţi, iar anul trecut am avut un sprijin uriaş din partea domnişoarei Diana Buluga în cadrul proiectului nostru Erasmus+. Îmi doresc o colaborare îndelungată şi la fel de frumoasă ca până acum. Mult succes în continuare!”

„Elevii şi-au manifestat entuziasmul legat de această activitate, iar părinții au fost, de asemenea, încântați de avântul pe care l-au luat elevii spre zona aceasta creativă. Așadar, inițiativa a fost mai mult decât bine primită.”

„Referitor la activitățile desfășurate în cadrul proiectului Arta în Joacă, numai cuvinte de laudă – educative, distractive, foarte bine organizate și utile elevilor, și nouă, în același timp. Mulțumiri și felicitările noastre tuturor celor implicați.”

„Am vorbit cu colegele despre proiect. Mai ales copiilor surzi le place jongleria. Abia așteaptă activitățile săptămânale. Profesoara spune că le dezvoltă îndemânarea, atenția, dexteritatea, concentrația și au mare nevoie de astfel de activități, deoarece în clasa respectivă sunt mai mulți elevi cu ADHD. Pe lângă acestea, profesoara apreciază faptul că le dezvoltă cooperarea, întărește coeziunea grupului, munca în echipă și îi ajută foarte mult să-și depășească barierele. În concluzie: jongleria este o activitate extracurriculară care se potrivește foarte bine la copii surzi. Dorim să continuăm colaborarea, dacă este posibil.”

Iată ce ne dă putere să mergem mai departe!

Vă reamintim cine sunt artiştii în rezidenţă din cadrul proiectului, coordonaţi de managerul de proiect Cristina Rogoz: Ionuţ Caras, actor, Mihaela Rusu, artist plastic, Maria Brudaşcă, artist vizual, Lucian Rad, actor, Ana Leoca, artist de circ, Diana Buluga, actriţă, Alexandra Caras, actriţă, Alex Moldovan, scriitor şi traducător literar, Selma Dragoş, dramaturg. Mai multe informaţii despre ei şi şcolile cu care colaborează, găsiţi în secţiunea Rezidenţă în şcoli.