Prezentare atelier
Înscrie-i pe cei mici la atelierele interactive susținute de muzicianul Adrian Tudor. Structurate în 5 sesiuni, atelierele vor ajuta copii între 8 și 12 ani să se împrietenească prin muzică, discuții, audiții și povești despre muzică.
Ei vor studia principii ce stau la baza construcției muzicale, cum să asculte și să își calibreze vocea pe note, vor învăța despre dinamică, accente și compoziție sau cum să folosească unele instrumente electronice sau acustice.

Beneficiile pe care le poate aduce muzica în viaţa noastră
– diminuarea stresului
-stimularea creativităţii şi imaginaţiei
-exprimarea cu mai multă uşurinţă a emoţiilor
-insuflarea empatiei şi răbdării
-dezvoltarea capacităţii de ascultare
-dezvoltarea atenţiei
-dezvoltarea funcţiilor motorii şi a coordonării
La sfârșitul celor cinci ateliere, copiii vor deprinde abilitățile care le vor permite să-și imagineze o lume proprie în care relaxarea şi starea de bine îşi vor găsi mult mai uşor locul.
Copiii nu trebuie să aibă experiență anterioară în domeniul muzicii. Vor avea nevoie doar să participe activ la ateliere, fără a fi nevoie de instrumente muzicale. Va fi un proces de învățare bazat pe ritmicitate pornind de la propriul corp și relația lui cu ritmul și muzica.
Calendar atelier
Atelierele se vor desfășura online sâmbăta, de la ora 11:00, și vor dura 1 oră şi 15 min.
Adrian
Adrian a fost dintotdeauna pasionat de muzică. A studiat percuție și muzică în Brazilia, cu maestrul Ivan Machado (UFBA) și în grupurile de capoeira tradițională din Salvador, Bahia.
Este, de asemenea, absolvent al cursului de educator specializat, organizat de STRUCTURAL EUROTRAINING SRL, aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
Îi face mare plăcere să lucreze cu copiii, cărora reuşeşte mereu să le stârnească curiozitatea, păstrându-le-o liberă şi vie. A coordonat cursuri de mișcare și muzică cu copiii din grădinițele din Cluj-Napoca și a participat la programe educaționale alternative pentru aceștia, în cadrul activităților „Școala Altfel”, „PataCluj” sau „Cercul Întreg”.
În rezidența artistică de la Şcoala Gimnazială „Iuliu Haţieganu”, în cadrul proiectului Arta în Joacă, organizează ateliere de percuție și muzică pentru elevi, implicându-i pe aceștia în sesiuni de improvizație cu instrumente muzicale.
