Școala Specială Kozmutza Flóra

DESPRE ARTIST

Ana Leoca

Ana Leoca jonglează și predă circ de la vârsta de 16 ani, după ce a descoperit această pasiune în proiectele sociale organizate de asociația The Serious Road Trip din Franța în sate din România.

Și-a îmbogățit tehnica de-a lungul anilor participând la cursuri, ateliere și festivaluri de circ în Franța, Belgia, Germania, Spania și Noua Zeelandă. A urmat cursuri de pedagogie prin artele circului într-un schimb de experiență cu școala de circ din Bruxelles, Belgia. De asemenea, a fost instructor de circ în proiecte sociale în România și Bosnia și Herțegovina, iar în 2016 a înființat propria asociație, Circus Fairies, care promovează circul contemporan ca nouă formă de artă și educație alternativă. Organizează ateliere pentru toate vârstele, spectacole de foc, evenimente culturale și proiecte sociale.

Ana este artist rezident la Școala Specială Kozmutza Flóra, o instituție dedicată copiilor cu deficiențe de auz, cu dizabilități intelectuale, cu tulburări de învățare și comportamentale. Ana își propune să creeze un alt context de învățare pentru elevii școlii, în care aceștia să-și îmbunătățească coordonarea, motricitatea, dar și abilitățile de comunicare și creativitatea.

Hermina Csala