După profesorii de la Şcoala Gimnazială „Iuliu Haţieganu” și Transylvania College din Cluj-Napoca, primele şcoli din reţeaua Arta în Joacă în care a fost implementat programul Pre-Texts, a venit rândul profesorilor de la Liceul Teoretic „Eugen Pora” şi de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” să facă cunoştinţă cu acest program. Începând din 20.11.2020, două grupe de profesori vor lua parte la workshopuri practice, dar şi la întâlniri individuale cu facilitatorii Selma Dragoş şi Cristina Rogoz.

Pre-Texts este un protocol de învățare dezvoltat de organizația Cultural Agents, care stimulează gândirea critică, creativitatea și participarea activă cu ajutorul unor texte literare ca suport al întregului proces. Scopul principal este conturarea unui nou mod de desfăşurare a orelor de curs cu copiii, care să-i încurajeze pe aceştia să devină cititori activi şi să le dezvolte competențele cognitive și emoționalele atât de necesare în cursul formării academice, dar și în viața de adult.

Programul Pre-Texts a fost adus la Cluj ca urmare a vizitei noastre de lucru în Boston din 2019, organizată cu suportul Ambasadei SUA.