Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”

DESPRE ARTIST

Rad Lucian Mihai

Rad Lucian Mihai, absolvent al Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune, secția arta actorului, în 2007, își începe cariera profesională în Teatrul de păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.
După o activitate de 5 ani în teatrul de păpuși, își începe activitatea de freelancer. Colaborează și cu compania independentă de teatru de păpuși Libelula din București, iar în  2013 înființează alături de alți 4 foști colegi de la Puck asociația AnimaArt, organizând spectacole în scoli și în grădinițe. Prin Asociația AnimaArt, a organizat doua ediții ale AnimaFest-ului, primul și singurul festival internațional al trupelor independente de teatru de păpuși. Lucian este și inițiatorul proiectului Academia Actorica, un brand personal de cursuri de teatru pentru copii cu vârsta între 3 și 6 ani. În 2015 a făcut parte din proiectul internațional al artistului Ciprian Mureșan, ca maestru păpușar într-un performance prezentat la Art Basel, în Elveția și la  Salonul de Proiecte București. Tot în 2015 înființează Asociația Cealaltă, care organizează Cluj Design Days. Colaborează cu diferite organizații culturale din oraș cum ar fi AltArt, Fabrica de Pensule, Institutul Cultural Francez, Filarmonica de Stat Transilvania și altele.
Lucian Rad este artistul rezident la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”, unde a început cu elevii o serie de ateliere de teatru și improvizație.

Hermina Csala