Fiecare școală a integrat în programul educativ un artist rezident care a participat la activitățile școlii, integrând conținut artistic în programul elevilor, cu sprijinul cadrelor didactice.

Din octombrie 2018, fiecare artist a petrecut două ore săptămânal în școli, susținând activități cu elevii și cadrele didactice, fie sub forma atelierelor tematice la clase, fie sub forma unor cluburi de artă, teatru, lectură și muzică.

Cel de-al doilea semestru al anului școlar a fost dedicat dezvoltării și promovării intervențiilor artistice, astfel încât acestea să devină cunoscute nu doar participanților direcți, cât și comunității extinse a fiecărei școli.

Ionuț Caras

Ionuț Caras este actor la Teatrul Național “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. A participat la numeroase proiecte de teatru și film, precum și festivaluri internaționale.

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”

Mihaela Rusu

Mihaela Rusu a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară în 1994  și Universitatea de Artă și Design secția Pictură – Pictură murală în 2004. A început să predea educație artistică la Liceul “Lucian Blaga” și a lucrat cu copii preșcolari în cadrul unor cursuri opționale de artă ( grădinița Millennium, Helen, Sf. Stelian, Panda).

Liceul Teoretic Eugen Pora

Maria Brudașcă

Maria Brudașcă este artist vizual, absolventă a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, cu specializarea în grafică. Mediile pe care le explorează sunt  desenul, ilustrația de carte, designul, animația și educația artistică.

Școala Gimnazială ”Octavian Goga”

Rad Lucian Mihai

Rad Lucian Mihai, absolvent al Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune, secția arta actorului, în 2007, își începe cariera profesională în Teatrul de păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”

Ana Leoca

Ana Leoca este artist de circ. Din 2016, dezvoltă proiecte artistice și comunitare în Cluj-Napoca, din dorința de a aduce artele circului și potențialul acestora în atenția publicului.

Școala Specială Kozmutza Flóra

Diana Buluga

Diana Buluga s-a născut la Huşi și a ales să vină la Cluj în 2007, unde a urmat cursurile de Arta Actorului la Facultatea de Teatru şi Televiziune. În 2013, alături de foşti colegi de facultate, a înființat Asociația Create.Act.Enjoy.

Colegiul Tehnic Anghel Saligny

Alexandra Caras

Alexandra Caras este actriță, joacă în producțiile celor de la Reactor și Fabrica de Pensule, colaborează cu Filarmonica de Stat Transilvania și face cursuri de teatru pentru copii.

Transylvania College

Alex Moldovan

Alex Moldovan este traducător literar și scriitor de cărți pentru copii. Consideră că literatura pentru cei mici merită mai multă atenție, lucru pe care vrea să-l dovedească în mod activ.

Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu

Selma Dragoș

Selma a studia regia de teatru  la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică. După o perioadă petrecută ca scenarist de televiziune, s-a întors la teatru și și-a îmbogățit mijloacele urmând masterclass-uri de teatru de umbre, commedia del arte, pedagogie Waldorf, contact improvisation și coaching (Brief Coaching).

Școala T. Dârjan

Adrian Tudoran Cimpoeșu

Adrian a studiat percuție și muzică în Brazilia, la maestrul Ivan Machado (UFBA) și în grupurile de capoeira tradițională din Salvador, Bahia. Are o mare pasiune în a lucra cu copiii, reușind să păstreze curiozitatea copilului vie și liberă.

I. Hațieganu